Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Op de dag van de Duurzaamheid (10 oktober) leest u alles over onze duurzame fietsaccu’s, acculaders en accessoires voor de e-bike.

10 oktober 2018 is de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid. Ook deze tiende editie staat weer in het teken van duurzamer leven. Als u denkt aan duurzaam, denkt u al gauw aan de elektrische fiets. De e-bike is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken en past perfect binnen de duurzame trend die we steeds meer zien opkomen. Fietsen is natuurlijk van zichzelf al heel duurzaam, maar een e-bike maakt fietsen nog net wat aantrekkelijker. Op Fietsaccus.nl vindt u een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige accessoires die bijdragen aan uw fietskwaliteit. Zo kunt u nog lang van uw e-bike genieten!

 

Doe duurzaam: ga op de (elektrische) fiets
Als u de fiets pakt, reist u zonder CO2-uitstoot. Er is op de Dag van de Duurzaamheid dan ook veel aandacht voor de fiets, en dan met name voor de e-bike. Immers, een e-bike is een goed alternatief voor een auto, óók wanneer het woon-werkverkeer betreft. U kunt er namelijk – in tegenstelling tot een gewone fiets – prima langere afstanden mee afleggen. Dit maakt de e-bike ook geschikt als u wat verder van uw werk woont. Bovendien vermijdt u op de fiets de dagelijkse files.

 

acculader e-bike

 

Accessoires voor de e-bike
Als u eenmaal een e-bike heeft aangeschaft, is het belangrijk om uw fiets - en vooral de accu van uw fiets – in optimale conditie te houden. Laad de accu dus geregeld bij en vervang de accu wanneer nodig. Op Fietsaccus.nl vindt u speciale categorieën met fietsaccu’s voor de elektrische fiets. U kunt hierbij kiezen voor accu’s per merk fiets maar ook bijvoorbeeld accu’s per voltage. Het is maar net wat u makkelijker vindt zoeken. Let op, vooral in het najaar is het van belang uw fietsaccu goed te onderhouden. Meer over het onderhouden van uw fietsaccu in de herfst- en wintermaanden vindt u in deze blog.

 

Nieuwe lader nodig voor uw fietsaccu?
Het kan ook zijn dat de accu van uw elektrische fiets nog prima is maar dat de lader niet meer voldoet. Of misschien bent u de lader kwijtgeraakt en wilt u een nieuwe aanschaffen. Zie dan onze categorie acculaders. Het is belangrijk dat u niet zomaar een nieuwe lader aanschaft maar goed kijkt welke past bij uw type accu. In onze specialistische fietsaccu-webshop kunt u dan ook binnen deze categorie handig zoeken op bijvoorbeeld merk accu of merk fiets.


Andere onmisbare accessoires voor uw e-bike
Denk bij een e-bike ook aan eventuele accessoires, zoals een goede fietshelm of een fietstas. Voor sommige e-bikes is een helm zelfs verplicht. Bij het aanschaffen van een fietstas is het goed om in uw achterhoofd te houden dat niet alle fietstassen altijd passen in verband met de accu onder uw bagagedrager. Daarom hebben we een speciale categorie met fietstassen speciaal voor de e-bike aangemaakt. Als laatste is een goed slot van groot belang. E-bikes zijn helaas populair bij fietsendieven. Het is dus essentieel om uw kostbare fiets goed te beveiligen zodat deze lang meegaat. Ook dat is duurzaam!

 

Speed Pedelec fietshelm e-bike                                            AXA Vouwslot Foldable 1000 105cm