Fietsaccus.nl & Stibat

Fietsaccus.nl & Stibat

Waarom is Fietsaccus.nl lid van Stibat? En wat houdt dat in? Lees hier over de bijdrage van deze webshop aan het veilig en verantwoord verwerken van afgedankte batterijen en fietsaccu's.

Als webshop met fietsbatterijen werkt Fietsaccus.nl graag mee aan de wettelijke verplichting om afgedankte batterijen en accu's op een veilige, verantwoorde manier in te zamelen. Het is een logische reden waarom wij lid zijn van Stibat.


Wat doet Stichting Batterijen?

Stibat helpt ondernemingen die betrokken zijn bij de levenscyclus van batterijen en accu’s, om deze zoveel en zo goed mogelijk te kunnen hergebruiken. Als gezegd gebeurt het verwerken van deze gebruikte goederen zo op een veilige en verantwoorde manier. Bij het bijdragen van een belangrijk steentje aan een circulaire economie en duurzame wereld, vinden Fietsaccus.nl en Stibat elkaar.


De rol van Fietsaccus.nl

Stibat is het centrale punt dat ondernemingen als Fietsaccus.nl ondersteunt bij het inzamelen, hergebruik, onderhoud, opknappen en recyclen van batterijen en accu’s. Stichting Batterijen helpt ons als webshop bij het op de juiste wijze innemen van afgedankte batterijen en accu’s van eindgebruikers. Deze batterijen nemen wij kosteloos in, zonder de verplichting aan de consument een nieuwe accu aan te schaffen.


Europese wet- en regelgeving

Stibat biedt daarbij een landelijk dekkend inzamelnetwerk. De stichting heeft in Nederland in elke gemeente minimaal één inleverpunt per tweeduizend inwoners. Als non-profitorganisatie biedt het een collectieve oplossing, onder andere voor gebruikte accu’s voor de aandrijving van elektrische fietsen. Samen dragen we zo bij aan een beter milieu. Want batterijen inzamelen volgens de nationale en Europese wet- en regelgeving is belangrijk werk, voor iedereen. En daar werkt ook Fietsaccus.nl graag aan mee.