Fietsaccu zoeken op type accu

Een accu voor de elektrische fiets kan onder andere een lithium fietsaccu zijn of een nikkel metaalhydride accu (NiMH). De meest gebruikte batterijen voor e-bike motorsystemen zijn lithium Li-ion of - anders afgekort - lithium-ion. Dit zijn ook de meest moderne batterijen.

Deze laatste soort fietsaccu is aanzienlijk minder onderhoudsgevoelig dan een nikkel cadmium accu (NiCd) of nikkel metaalhydride accu (NiMH). De opslagcapaciteit is hoog en daarmee is het formaat kleiner. De lithium e-bike accu is dan ook gemiddeld gezien het meest compact. Een Li-ion fietsaccu is vaak wel iets duurder dan de nikkel accu, maar gaat langer mee, is duidelijk lichter en daarmee ook makkelijker te hanteren. Ook voor het milieu is een lithium accu wat gunstiger dan een nikkel accu. Het geheugenverlies zoals dat bij fietsaccu's wordt genoemd, is hier miniem. Anders gezegd:bde lithium-ion batterij heeft een erg trage zelfontlading. En dat is weer gunstig voor de levensduur.

Nieuwe NiMH fietsbatterij
Hoewel het aantal afneemt, zijn er ook nog altijd veel, gemiddeld wat oudere elektrische fietsen met een nikkel metaalhydride (NiMH) accu. Heeft u een e-bike met dit type fietsaccu en is de batterij toe aan vervanging, dan bent u daarbij vanzelfsprekend gehouden aan een zelfde NiMh variant. Deze is dus wat goedkoper dan de Li-ion accu, maar ook groter en zwaarder, en heeft een sterkere zelfontlading en kortere levensduur.

Nieuwe Li-ion fietsbatterij
Op Fietsaccus.nl vindt u met name een ruim aantal lithium e-bike accu's om uw originele elektrische fietsbatterij op een adequate manier mee te vervangen, voor wanneer dat nodig is. Dit merkt u vanzelf aan het sterk achteruitgaan van de capaciteit en actieradius en/of het proces van opladen. Er is een ruime keuze - op voorraad - voor het kopen van een nieuwe Li-ion accu voor de diverse modellen van e-bike merken als Batavus, Bosch, Cortina, Gazelle, Giant, Koga, Puch, Raleigh en Sparta. Vaak zijn dit fietsaccu's voor trapondersteunende motorsystemen - aandrijfsystemen - van merken als Bafang, Bosch, Gazelle Innergy, Impulse, Panasonic, Shimano, TranzX en Yamaha.

 

Lees meer