Lithium-ion (Li-ion) fietsaccu

Van lithium fietsaccu's zijn er het meeste op de markt in de wereld van elektrische fietsen. De meest gangbare lithium fietsbatterijen worden ook aangeduid als Li-ion of lithium-ion. Dit type fietsaccu is aanzienlijk minder onderhoudsgevoelig dan een nikkel cadmium accu (NiCd) of nikkel metaalhydride accu (NiMH). De opslagcapaciteit is hoog en daarmee is het formaat doorgaans kleiner; ofwel de lithium e-bike accu is gemiddeld gezien het meest compact.

Een Li-ion fietsaccu is in het algemeen wel iets duurder dan de nikkel accu, maar gaat ook langer mee én is lichter en hanteerbaarder. Ook voor het milieu is een lithium accu wat gunstiger dan een nikkel accu. Het geheugenverlies zoals dat bij fietsaccu's wordt genoemd, is miniem. Daarmee wordt bedoeld dat de lithium-ion batterij een zeer trage zelfontlading heeft, hetgeen ook gunstig is voor de levensduur.

Nieuwe Li-ion of lithium-ion e-bike accu
Op Fietsaccus.nl vindt u een ruim aantal lithium e-bike accu's om uw originele elektrische fietsbatterij op een adequate manier mee te vervangen, voor wanneer dat nodig is. Dit merkt u vanzelf aan het sterk achteruitgaan van de capaciteit en actieradius en/of het proces van opladen.

Ruime keuze: qua merk, e-bike, motor, voltage, capaciteit en plaats op de fiets
Als fietsaccu specialist hebben we een ruime keuze - op voorraad - voor het kopen van een nieuwe Li-ion accu voor de diverse modellen van e-bike merken als Batavus, Bosch, Cortina, Gazelle, Giant, Koga, Puch, Raleigh en Sparta. Vaak zijn dit fietsaccu's voor trapondersteunende motorsystemen - aandrijfsystemen - van merken als Bafang, Bosch, Gazelle Innergy, Impulse, Panasonic, Shimano, TranzX en Yamaha. Ook treft u op deze pagina lithium fietsaccu's voor de diverse bevestigingsplekken op de fiets zoals bij de bagagedrager en aan het frame

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 2