NiMH fietsaccu (nikkel-metaalhydride)

Hoewel het aantal afneemt, zijn er nog altijd veel, gemiddeld wat oudere elektrische fietsen met een nikkel metaalhydride (NiMH) accu. Heeft u een e-bike met dit type fietsaccu en wilt, lees moet u deze batterij vervangen, dan bent u daarbij vanzelfsprekend gehouden aan een zelfde NiMh variant. De nieuwste, moderne fietsaccu's zijn echter lithium batterijen.

Een nikkel metaalhydride, afgekort NiMH fietsbatterij is gemiddeld wat goedkoper dan de Li-ion of lithium-ion accu. Een NiMH accu voor de elektrische fiets-batterij is echter groter en zwaarder, heeft een hoge tot erg hoge mate van zelfontlading en mede daarom ook een duidelijk kortere levensduur. Vandaar dat de nieuwste elektrische fietsen doorgaans voorzien zijn van één van de lithium e-bike accu varianten. Voor een milieuvriendelijker, economisch efficiëntere combinatie met de trapondersteunende motor. 

Nieuwe NiMH e-bike accu
Op Fietsaccus.nl staat of volgt op deze plaats een aantal nikkel e-bike accu's om uw elektrische fietsbatterij op een adequate manier mee te vervangen, voor wanneer dat nodig is. Dit merkt u vanzelf aan het sterk achteruitgaan van de capaciteit en actieradius. En/of aan het proces van opladen van de originele batterij behorende bij het aandrijfsysteem van uw e-bike.

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1