Fietsaccu zoeken op voltage

Bij een elektrische fiets heeft de accu meestal een spanning van 24/26 volt of 36 volt. Daarbij zijn er net wat meer e-bikes met elektromotor en accu op 36 volt dan op 24 of 26 volt. Meestal is het voltage 'een gegeven' bij de aankoop van de elektrische fiets. Feit is dat u bij het kopen van een vervangende fietsaccu vanzelfsprekend het voltage moet hebben dat gelijk is aan dat van de originele.

Overigens moet ook het voltage (V) van de fietsacculader daar uiteraard op worden afgestemd. Anders kan er schade ontstaan aan de lader of aan de e-bike accu zelf. Wat betreft de accu: waarschijnlijk weet u al om welk (input) voltage het gaat. Of anders is dit snel te vinden op onder andere het label van de batterij zelf met daarop de specificaties.

Snel uw juiste fietsaccu vinden
Via deze pagina's vindt u het overzicht met alle vervangende fietsaccu's gesorteerd op 26 volt en 36 volt. Ook kunt u de juiste elektrische fiets accu vinden op basis van zoeken op merk e-bike, zoeken op merk motor, zoeken op soort accu, zoeken op de plaats van de accu en bijvoorbeeld zoeken op aansluiting van de fietsaccu.

 

Lees meer