Accu voor e-bike

Een accu voor de elektrische fiets? Een nieuwe accu kopen of de batterij van uw e-bike vervangen in plaats van reviseren? Een accu voor Sparta, accu voor Gazelle, accu voor Batavus, accu Cortina, accu van Giant of batterij van een ander merk? Accu's van vele modellen e-bikes en motorsystemen vindt u hier. 

Welke e-bike accu u moet hebben, weet u in principe zelf al wel. Normaal gesproken is er maar één die geschikt is voor het merk en model van uw eigen elektrische fiets en aandrijfsysteem. Of in veel gevallen zijn er twee: u kunt vaak nog de keuze maken tussen een originele accu of een geschikt compatibel exemplaar. Het gaat er vervolgens om de juiste te vinden, zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen. En misschien wilt u vooraf eerst nog wat meer informatie over fietsaccu's. Verder is er de afweging tussen reviseren en het kopen van een nieuwe, en wilt u in het geval van een nieuwe fietsbatterij daar natuurlijk een zo laag mogelijke prijs voor betalen.

 

Accu voor e-bike

 

Alles over een accu voor de elektrische fiets
Deze webshop heeft zich als doel gesteld om goede, betaalbare fietsaccu's van alle merken in huis te hebben en deze direct uit voorraad te leveren. Maar dat niet alleen. Ook voorziet deze shop voor nieuwe fietsaccu's in de behoefte van e-bike bezitters aan duidelijke, volledige informatie. Een toelichting over zowel het product zelf als over alles wat u over - en rondom - een fietsaccu moet of wilt weten.

Wanneer een nieuwe accu voor de fiets kopen?
Weet u niet helemaal zeker of de accu aan vervanging toe is? Meestal is dat echter wel duidelijk: de accu verliest merkbaar capaciteit. Of de accu laadt niet goed of zelfs helemaal niet meer op. Een fietsaccu is kapot wanneer deze te diep ontladen is. De cellen van de batterij hebben het dan begeven en zijn vaak niet meer te repareren. Let er wel op dat u zeker weet dat het niet de lader van de fietsaccu is die stuk is. Zie voor meer informatie het artikel 'Wat te doen als de fietsaccu of de acculader kapot is'.

Fietsaccu reviseren of een vervangende, nieuwe e-bike accu kopen?
Logisch dat u de afweging wilt maken. Wat is het voordeligst: de kapotte fietsaccu proberen te repareren en de cellen ervan herstellen? Of een nieuwe fietsaccu kopen? Lees daarom eerst meer over wat het precies inhoudt: reviseren van de accu. Wat de voordelen zijn en de nadelen ten opzichte van het vervangen van de batterij van de elektrische fiets. En wat het advies is van de Consumentenbond.

Goed onderhoud van de e-bike accu
Zeker bij de uitgave van een nieuwe accu voor uw Sparta, Gazelle, Batavus, Cortina, Giant of ander merk / model e-bike of motorsysteem zoals Bafang, Bosch, Gazelle Innergy, Impulse, Panasonic, Shimano, TranX en Yamaha, staat u er weer even bij stil: een nieuwe accu is niet echt goedkoop. Goed onderhoud is daarom bijna synoniem voor 'besparen'. De levensduur van de e-bike accu verlengen? De capaciteit zo lang mogelijk optimaal houden? Lees: 'Hoe onderhoud ik de accu van mijn elektrische fiets'.

Accu voor elektrische fiets

Meer informatie over fietsaccu's
En: 'Hoe zit het met de capaciteit van de fietsaccu'? Hoe groot is de actieradius van uw e-bike? Hoe ver kun je rijden op een e-bike met een volle accu? Klik op de voorgaande link voor meer informatie over dit onderwerp. Of wilt u meer weten over de plaats van de accu op de elektrische fiets? Zie dan onze informatie over accu's bij het frame, onder het zadel, bij de kettingkast of elders 'verstopt' op de e-bike. Nog meer informatie? Bijvoorbeeld over het pairen van de fietsaccu? U vindt het op deze site. Naast natuurlijk het gehele aanbod aan accu's voor de e-bike, telkens voorzien van een uitgebreide toelichting.