Bafang accu

Uw Bafang accu vervangen? Een Bafang fietsaccu voor Cortina, Victesse of Brinckers e-bike? Een accu voor een Bafang elektrische fietsmotor is een batterij voor een middenmotor, achterwielmotor of voorwielmotor. Lees hier over een nieuwe accu voor uw e-bike met dit type motor. Wat is het Bafang systeem? Welke originele en compatibel Bafang accu's zijn er?

Het Bafang systeem is dus zowel voorop, bij de trapas in het midden als heel soms bij het achterwiel te vinden. Het kan verschillen per merk welke van deze opties in het betreffende assortiment fietsen aanwezig is of zijn. Bafang motors worden in elk geval gebruikt bij elektrische fietsen van Cortina, Victesse en Brinckers. Denk daarbij aan modellen als de Cortina E-OCTA damesfiets, de Cortina E-U1 damesfiets en de Cortina E-U1 herenfiets. Of aan de Brinckers Bretagne M8 / M330, de Brinckers Brooklyn F7 / F8 en de Brinckers Le Mans M330.

Accu's voor Bafang e-bike aandrijfsysteem

Bafang voorwielmotor of middenmotor?
De populariteit van de relatief goedkope Bafang motoren op e-bikes neemt toe, al is het nog een relatief minder bekend merk aandrijvingssysteem. Het systeem is toegespitst op de gemiddelde, sportieve rijder, al hangt het er ook van af of er een voorwielmotor of middenmotor wordt gebruikt. Beide zijn geschikt voor dagelijks gebruik, waarbij de middenmotor meer kracht kan leveren en daarmee een logischer keus is bij gebruik op minder vlak terrein.

Merk e-bike motor met veel aandrijfkracht
De aandrijvende motor heeft sensoren voor het meten van de rotatie, snelheid en trapkracht, zodat het fietsen zo natuurlijk mogelijk aanvoelt. Het zwaartepunt bij de middenmotor ligt daarbij laag en in het midden. Dat zorgt voor stabiliteit. De aandrijfkracht bij de Bafang motor bij de trapas kan oplopen tot 80 Nm: newtonmeter. Dit is het gangbare kengetal om de 'koppel' uit te drukken, hetgeen neerkomt op de kracht van de gemotoriseerde trapondersteuning. Maar ook een Bafang voorwielmotor is in verhouding erg krachtig. Waar bij andere merken 25 Nm voorop gangbaar is, haalt Bafang een Nm-waarde tot 40 met de e-bike motor voorop.

 

Accu voor Bafang motor e-bike

 

Accu voor Bafang
Er zijn als gezegd meerdere merken die elektrische fietsen ontwikkelen en fabriceren met een Bafang systeem als motor: in elk geval e-bikes van Cortina, Victesse of Brinckers. Misschien zit uw merk elektrische fiets hier ook tussen. In dat geval bent u mogelijk op zoek naar een vervangende fietsaccu voor Bafang. Klik op voorgaande link en zie de originele en compatibel fietsaccu's voor dit merk motor. Elke accu in deze shop is voorzien van duidelijke foto's, toelichting en specificaties. Twijfelt u toch of u de juiste accu voor uw Bafang systeem voor u heeft? Neem dan - voor direct antwoord zonder verplichtingen - contact met ons op via 0251-748741 of [email protected]


>>> Fietsaccu's ter vervanging van de verouderde, originele accu's voor een Bafang-systeem vindt u op Fietsaccus.nl.