Bosch accu voor de fiets

Zoekt u een accu voor een Bosch e-bike systeem? Een Bosch fietsaccu kan een batterij zijn voor de Bosch Active Line, de Bosch Active Line Plus, de Bosch Performance Line of de Bosch Performance Line CX. Lees hier over een nieuwe accu voor uw elektrische fiets met Bosch motor. Met uitleg over deze aandrijvingssystemen en verwijzing naar bijbehorende originele en compatibel accu's.

De Bosch motor is altijd een middenmotor. Deze zit dus letterlijk in het midden van de e-bike, verwerkt in de trapas. Een voordeel hiervan is dat het fietsen natuurlijk aanvoelt. Het is ook een populaire keus omdat met dit aandrijfsysteem het zwaartepunt én in het midden én laag ligt. Dat zorgt voor stabiliteit.


Accu voor e-bike met Bosch-motor

Er zijn veel merken die elektrische fietsen ontwikkelen en fabriceren met één van de Bosch-systemen als motor. Het is een grote reeks van bekende en minder bekende producenten van e-bikes. Misschien zit uw merk elektrische fiets er ook tussen. In dat geval bent u mogelijk op zoek naar een vervangende fietsaccu voor Bosch. Klik op voorgaande link en zie de originele en compatibel fietsaccu's voor dit merk motor. Elke accu in deze shop is voorzien van duidelijke foto's, toelichting en specificaties. Mocht u toch twijfelen of u de juiste accu voor uw Bosch-systeem voor u heeft, neem dan voor direct antwoord contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] We helpen u, vrijblijvend, meteen verder!

De merken e-bikes die minimaal in één van hun modellen een Bosch motor inbouwen, zijn:

Apache, Atala, Batavus, Bergamont, BHEmotion, Bianchi, Breezer, Bulls, Butchers & Bicycles, Cannondale, Centurion, Conway, Corratec, Crescent, Cresta, Cube, Dancelli, DBS, Definitive, Diamant, Diamond, Dutch id, EBIKE, Electra, Flyer, Focus, Fuji, Gazelle, Gepida, Ghost, Gitane, Granville, Gudereit, Haibike, Hercules, i:SY, Ibex, Kalkhoff, Kettler, Koga, Kreidler, KTM, Lapierre, Lombardo, Matra, Mondraker, Moustache, Orbea, Pegasus, Peugeot, Puch, Raleigh, Riese & Müller, Rixe, Rose, Scott, Simplon, Sinus, Solex, Sparta, Stevens, Tern, Thompson, Trek, Univega, Velo de Ville, VICTORIA, Viper, Wanderer, Whistle, Winora en Zemo.

Welke Bosch e-bike systemen zijn er en wat zijn hun kenmerken?

De Active Line is het meest bekende en gangbare Bosch aandrijvingssysteem. Deze middenmotor geeft trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Deze drive unit is compact en kan daardoor prima worden geïntegreerd in het frame. De nieuwste versies van deze e-bike motor zijn zelfs nog een kwart (!) kleiner. De Active Line heeft een relatief laag gewicht (2,9 kilogram) en laag zwaartepunt, net als de andere systemen van dit merk.


Bosch E-bike systemen

 

Nm
De Active Line is ook een lichte motor in de zin van het beperkte geluid. De motor heeft verder drie sensoren en meer dan duizend metingen per seconde; dat zorgt voor een goed gereguleerde vermogensafgifte. Ook het maximale draaimoment van 40 Nm zorgt voor een 'harmonische acceleratie', om het in mooie woorden uit te drukken. Nm is de afkorting van newtonmeter en geeft bij een e-bike, kort gezegd, de kracht aan van de gemotoriseerde trapondersteuning. 

De Active Line Plus is eveneens stil, geeft op een gebalanceerde manier trapondersteunend vermogen af en is er voor een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. Ook wat betreft de andere eigenschappen is deze gelijk aan de reguliere Active Line, maar deze Bosch motor weegt net iets meer (3,2 kg) en heeft een iets hoger, krachtiger maximaal draaimoment voor acceleratie: 50 Nm.

De Performance Line biedt nog iets meer vermogen, bij een zelfde maximum snelheid van 25 km/h. Deze motor is nog meer geschikt voor als u veel woon-werkverkeer aflegt of als u zich zelfs met enige regelmaat begeeft in de bergen of in heuvelachtig gebied. Het maximaal draaimoment van dit Bosch-systeem is 63 Nm. Concreet houdt dit in dat er ook volledige aandrijfondersteuning is bij een lage trapfrequentie. Dat is vooral makkelijk bij het wegrijden. Er is ook de variant 'Speed' van de Performance Line: voor snelheden tot 45 kilometer per uur.

De Performance Line CX van Bosch heeft zelfs een maximaal draaimoment van 75 Nm. Zo'n motor is dus nog geschikter voor bijvoorbeeld een steile fietsomgeving. Fietsen met een dergelijke motor zijn vaak de eMTB's, ofwel elektrische mountainbikes of terreinfietsen. Ze bieden een progressieve motorondersteuning, al vanaf de eerste trap op een steile weg omhoog.


>>> Fietsaccu's ter vervanging van de verouderde, originele accu's voor een Bosch-systeem vindt u op Fietsaccus.nl.