E-bike acculader voor Bosch

Acculaders voor Bosch. Welke zijn er? Waar kunt u ze vinden? En wat zijn de kenmerken van een lader voor een Bosch accu? Met een lader voor een Bosch accu bedoelen we hier, om precies te zijn, een lader voor een accu die hoort bij een Bosch motor. Het gaat daarbij altijd om een middenmotor.

Bosch acculader active / performance 300 400 500

Een trapondersteunende e-bike motor - ook wel aandrijfsysteem genoemd - van Bosch is ingebouwd in elektrische fietsen van een groot aantal merken: Apache, Atala, Batavus, Bergamont, BHEmotion, Bianchi, Breezer, Bulls, Butchers & Bicycles, Cannondale, Centurion, Conway, Corratec, Crescent, Cresta, Cube, Dancelli, DBS, Definitive, Diamant, Diamond, Dutch id, EBIKE, Electra, Flyer, Focus, Fuji, Gazelle, Gepida, Ghost, Gitane, Granville, Gudereit, Haibike, Hercules, i:SY, Ibex, Kalkhoff, Kettler, Koga, Kreidler, KTM, Lapierre, Lombardo, Matra, Mondraker, Moustache, Orbea, Pegasus, Peugeot, Puch, Raleigh, Riese & Müller, Rixe, Rose, Scott, Simplon, Sinus, Solex, Sparta, Stevens, Tern, Thompson, Trek, Univega, Velo de Ville, VICTORIA, Viper, Wanderer, Whistle, Winora en Zemo.

> Lees desgewenst meer informatie over de kenmerken van de Bosch motoren en bijbehorende fietsaccu's.

Welke Bosch fietsacculader zijn er?

Bij het kopen van een acculader voor de fiets kunt u nooit zomaar even selecteren op bijvoorbeeld alleen het merk van de e-bike. Wanneer de oorspronkelijk meegeleverde lader het niet meer doet, of u wilt een extra fietslader voor uw Bosch accu, dan zijn er vaak maar een paar of is er soms zelfs maar één geschikt nieuw exemplaar.

 

Fiets acculader Bosch

 

Verschillende kenmerken van de accu die moeten passen bij de lader

Welke Bosch lader de juiste is voor de batterij van de e-bike, e-MTB of speed pedelec, hangt af van onder andere het voltage, het ampèrage, de soort aansluiting en het type e-bike accu die hoort bij een aandrijfsysteem (trapondersteunende motor) van Bosch. Komen deze eigenschappen niet volledig overeen, dan is er het risico van niet goed laden of nog vervelender: kortsluiting en/of een kapotte lader en/of zelfs een kapotte accu (!). Meer weten? Een uitgebreide toelichting hierop leest u in het artikel 'Fietsacculader kopen'.

Welke Bosch e-bike acculaders zijn er?

Een Bosch lader voor de e-bike is er in elk geval voor accu's op 26 volt en 36 volt. Ze zijn er voor gewoon laden en snelladen. Het gaat om Bosch accu's met uiteenlopende capaciteit. Het type fietsaccu is meestal lithium en er zijn Bosch fietsladers met diverse aansluitingen. Het kan bij een lader voor de elektrische fiets in het algemeen gesproken gaan om een 1 pins-, 2 pins-, 3 pins-, 4 pins-, 5 pins- of om een tulp-stekker. Dit betreft in de eerste voorbeelden simpelweg het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader.

Aanbod laders: diverse fabrikanten

Voor de duidelijkheid: er kunnen verschillende merken zijn die een lader fabriceren voor een accu voor Bosch motor. Bekende fabrikanten van acculaders voor de elektrische fiets zijn Bafang, Cellpower, E-Bike Vision, METCO, Phylion en Sans.

Bosch lader 4a

Op Fietsaccus.nl vindt u de Bosch standaard oplader van 4A. Deze is geschikt voor alle Bosch e-bike accu’s met de ovaal ronde stekker zoals de Active line, de Active line plus, de Performance line en de Performance line CX. Deze Bosch fietsacculader is geschikt voor alle formaten Powerpacks van Bosch, dus de Powerpack 300, 400 en 500.

Hulp?
Fietsaccus.nl heeft zowel originele fietsacculaders als compatibel fietsladers in het assortiment. U leest bij elk afzonderlijk product een toelichting met specificaties. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] Wij helpen u vrijblijvend verder!