E-bike acculader voor Cortina Ecomo

Acculaders voor Cortina Ecomo. Welke zijn er? Waar kunt u ze vinden? En wat zijn de kenmerken van een lader voor een Cortina Ecomo accu?

Met een lader voor een Ecomo accu bedoelen we hier, om precies te zijn, een lader voor een accu die hoort bij een Ecomo motor. Een trapondersteunende e-bike motor - ook wel aandrijfsysteem genoemd - van Ecomo is ingebouwd in elektrische fietsen van Cortina. Het gaat daarbij om een voorwielmotor.

Elektrische fietsen met Ecomo accu (Ecomo motorsysteem)
Deze Ecomo motoren bevinden zich op modellen als de Cortina E-YOYA, E-U5 Transport, E-U4 Transport, E-Roots en E-Roots Transport. Concreet gaat het om de Cortina E-U4 Denim damesfiets, Cortina E-YOYA damesfiets, Cortina E-YOYA Plus damesfiets, E-U4 Transport RAW damesfiets, E-Roots Transport damesfiets, E-U4 Transport RAW herenfiets, E-Roots damesfiets, E-U4 Transport damesfiets en E-U4 Transport herenfiets.

> Lees desgewenst meer informatie over de kenmerken van de Ecomo motoren en bijbehorende fietsaccu's.

Welke Cortina Ecomo fietsacculader moet u hebben?
Bij het kopen van een acculader voor de fiets kunt u nooit zomaar even selecteren op bijvoorbeeld alleen het merk van de e-bike. Wanneer de oorspronkelijk meegeleverde lader het niet meer doet, of u wilt een extra fietslader voor uw Ecomo accu, dan zijn er vaak maar een paar of is er soms zelfs maar één geschikt nieuw exemplaar.

Fiets acculader Cortina Ecomo


Verschillende kenmerken van de accu die moeten passen bij de lader

Welke Ecomo lader de juiste is voor de batterij van de e-bike, e-MTB of speed pedelec, hangt af van onder andere het voltage, het ampèrage, de soort aansluiting en het type e-bike accu die hoort bij een aandrijfsysteem (trapondersteunende motor) van Ecomo. Komen deze eigenschappen niet volledig overeen, dan is er het risico van niet goed laden of nog vervelender: kortsluiting en/of een kapotte lader en/of zelfs een kapotte accu (!). Meer weten? Een uitgebreide toelichting hierop leest u in het artikel 'Fietsacculader kopen'.

Welke Ecomo e-bike laders zijn er?
Een Ecomo lader voor de e-bike is er in elk geval voor accu's op 24 volt en 36 volt. Ze zijn er voor gewoon laden en snelladen. Het gaat om Ecomo accu's met uiteenlopende capaciteit. Het type fietsaccu is meestal lithium en er zijn Ecomo fietsladers met diverse aansluitingen. Het kan bij een lader voor de elektrische fiets in het algemeen gesproken gaan om een 1 pins-, 2 pins-, 3 pins-, 4 pins-, 5 pins- of om een tulp-stekker. Dit betreft in de eerste voorbeelden simpelweg het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader.

Aanbod laders: diverse fabrikanten
Voor de duidelijkheid: er kunnen verschillende merken zijn die een lader fabriceren voor een accu voor Ecomo motor. Bekende fabrikanten van acculaders voor de elektrische fiets zijn Bafang, Cellpower, E-Bike Vision, METCO, Phylion en Sans.

Hulp?
Fietsaccus.nl heeft zowel originele fietsacculaders als compatibel fietsladers in het assortiment. U leest bij elk afzonderlijk product een toelichting met specificaties. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] Wij helpen u vrijblijvend verder!