E-bike acculader voor E-Motion

Acculaders voor E-Motion. Welke zijn er? Waar kunt u ze vinden? En wat zijn de kenmerken van een lader voor een E-Motion accu?

Met een lader voor een E-Motion (Smart) accu bedoelen we hier, om precies te zijn, een lader voor een accu die hoort bij een E-Motion motor of E-Motion Smart motor. Een trapondersteunende e-bike motor - ook wel aandrijfsysteem genoemd - van E-Motion is ingebouwd in elektrische fietsen van in elk geval Sparta en Batavus. Het gaat hierbij normaal gesproken om een voorwielmotor.

Elektrische fietsen met E-Motion accu (E-Motion motorsysteem)
Deze E-Motion motoren bevinden zich op modellen als de Sparta R5T-E Ltd Belt, Sparta Amazone 4 Life F7-E Smart, Sparta R5-E, R5-E LTD 500 Wh, R5T-E Ltd, F8-E, F8-E LTD, Pick-Up Country Smart, Pick-Up Trend, F7-E Smart, Mojo F7-E, Pick-Up DeLuxe Smart Ltd 400 Wh, Pick-Up DeLuxe Smart, Pick-Up F3-E Ltd Smart 400 Wh, Regular Smart Ltd 400 Wh, Regular Smart en de Marathon LTD 300 Wh. Naast de Batavus CNCTD. E-go Smart, Genova E-go, Monaco E-go, Wayz E-go en X-posure E-go Deluxe.

> Lees desgewenst meer informatie over de kenmerken van de E-Motion motoren en bijbehorende fietsaccu's.

Welke E-Motion (Smart) fietsacculader moet u hebben?
Bij het kopen van een acculader voor de fiets kunt u nooit zomaar even selecteren op bijvoorbeeld alleen het merk van de e-bike. Wanneer de oorspronkelijk meegeleverde lader het niet meer doet, of u wilt een extra fietslader voor uw E-Motion accu, dan zijn er vaak maar een paar of is er soms zelfs maar één geschikt nieuw exemplaar.

 

Fiets acculader E-Motion

 

Verschillende kenmerken van de accu die moeten passen bij de lader
Welke E-Motion lader de juiste is voor de batterij van de e-bike, e-MTB of speed pedelec, hangt af van onder andere het voltage, het ampèrage, de soort aansluiting en het type e-bike accu die hoort bij een aandrijfsysteem (trapondersteunende motor) van E-Motion. Komen deze eigenschappen niet volledig overeen, dan is er het risico van niet goed laden of nog vervelender: kortsluiting en/of een kapotte lader en/of zelfs een kapotte accu (!). Meer weten? Een uitgebreide toelichting hierop leest u in het artikel 'Fietsacculader kopen'.

Welke E-Motion e-bike laders zijn er?
Een E-Motion lader voor de e-bike is er voor accu's op verschillend voltage. Ze zijn er voor gewoon laden en snelladen. Het gaat om E-Motion accu's met uiteenlopende capaciteit. Het type fietsaccu is meestal lithium en er zijn E-Motion fietsladers met diverse aansluitingen. Het kan bij een lader voor de elektrische fiets in het algemeen gesproken gaan om een 1 pins-, 2 pins-, 3 pins-, 4 pins-, 5 pins- of om een tulp-stekker. Dit betreft in de eerste voorbeelden simpelweg het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader.

Aanbod laders: diverse fabrikanten
Voor de duidelijkheid: er kunnen verschillende merken zijn die een lader fabriceren voor een accu voor E-Motion motor. Bekende fabrikanten van acculaders voor de elektrische fiets zijn Bafang, Cellpower, E-Bike Vision, METCO, Phylion en Sans.

Hulp?
Fietsaccus.nl heeft zowel originele fietsacculaders als compatibel fietsladers in het assortiment. U leest bij elk afzonderlijk product een toelichting met specificaties. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] Wij helpen u vrijblijvend verder!