E-bike acculader voor ION

Acculaders voor ION. Welke zijn er? Waar kunt u ze vinden? En wat zijn de kenmerken van een lader voor een ION accu?

Met een lader voor een ION accu bedoelen we hier, om precies te zijn, een lader voor een accu die hoort bij een ION motor. Een trapondersteunende e-bike motor - ook wel aandrijfsysteem genoemd - van ION is ingebouwd in elektrische fietsen van de merken Sparta, Batavus en Koga. Het kan gaan om een middenmotor, achterwielmotor of voorwielmotor.

Elektrische fietsen met ION accu (ION motorsysteem)
Deze ION motoren bevinden zich op modellen als de Sparta Double F8, Sparta M10T 500 Wh, Sparta M8T 500 Wh, M10 LTD 600 Wh, M8 LTD 600 Wh, M8 LTD 500 Wh, R10T LTD, R20 LTD, Entree F7 en F7 LTD. En de Batavus Fuze E-go, Batavus Wayz E-go Control en Wayz E-go Exclusive. Plus de Koga E-Special en Koga E-Tour.

> Lees desgewenst meer informatie over de kenmerken van de ION motoren en bijbehorende fietsaccu's.

Welke ION fietsacculader moet u hebben?
Bij het kopen van een acculader voor de fiets kunt u nooit zomaar even selecteren op bijvoorbeeld alleen het merk van de e-bike. Wanneer de oorspronkelijk meegeleverde lader het niet meer doet, of u wilt een extra fietslader voor uw ION accu, dan zijn er vaak maar een paar of is er soms zelfs maar één geschikt nieuw exemplaar.

Fiets acculader ION

Verschillende kenmerken van de accu die moeten passen bij de lader
Welke ION lader de juiste is voor de batterij van de e-bike, e-MTB of speed pedelec, hangt af van onder andere het voltage, het ampèrage, de soort aansluiting en het type e-bike accu die hoort bij een aandrijfsysteem (trapondersteunende motor) van ION. Komen deze eigenschappen niet volledig overeen, dan is er het risico van niet goed laden of nog vervelender: kortsluiting en/of een kapotte lader en/of zelfs een kapotte accu (!). Meer weten? Een uitgebreide toelichting hierop leest u in het artikel 'Fietsacculader kopen'.

Welke ION e-bike laders zijn er?
Een ION lader voor de e-bike is er in elk geval voor accu's op verschillend voltage. Ze zijn er voor gewoon laden en snelladen. Het gaat om ION accu's met uiteenlopende capaciteit. Het type fietsaccu is meestal lithium en er zijn ION fietsladers met diverse aansluitingen. Het kan bij een lader voor de elektrische fiets in het algemeen gesproken gaan om een 1 pins-, 2 pins-, 3 pins-, 4 pins-, 5 pins- of om een tulp-stekker. Dit betreft in de eerste voorbeelden simpelweg het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader.

Aanbod laders: diverse fabrikanten
Voor de duidelijkheid: er kunnen verschillende merken zijn die een lader fabriceren voor een accu voor ION motor. Bekende fabrikanten van acculaders voor de elektrische fiets zijn Bafang, Cellpower, E-Bike Vision, METCO, Phylion en Sans.

Hulp?
Fietsaccus.nl heeft zowel originele fietsacculaders als compatibel fietsladers in het assortiment. U leest bij elk afzonderlijk product een toelichting met specificaties. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] Wij helpen u vrijblijvend verder!