E-Motion accu

Een nieuwe E-Motion accu? Een E-Motion fietsaccu voor Sparta, Batavus of ander merk? Een accu voor een E-Motion e-bike motor is meestal een batterij voor een voorwielmotor. Lees hier over een nieuwe accu voor uw elektrische fiets met dit type motor. Wat is het E-Motion systeem en welke originele en compatibel accu's zijn er voor E-Motion (Smart)?

Het E-Motion systeem is bijna altijd een (onderhoudsarme) voorwielmotor. Deze geeft het gevoel dat u wordt voortgetrokken. Ook komen er langzamerhand achterwielmotoren van op de markt. Deze motor in het voorwiel is opvallend, of beter gezegd niet opvallend klein en springt daardoor niet erg in het oog. Dit type e-bike motor is bovengemiddeld geruisloos en behoort doorgaans niet tot de duurste categorie.

Allround
E-Motion is een allround motorsysteem voor gemiddeld e-bike gebruik, met voldoende kracht voor dagelijkse toepassing zoals woon-werkverkeer. De ondersteuning begint al direct bij de eerste trapbeweging. Voor een e-bike aandrijfsysteem met bovengemiddeld veel kracht komt u eerder uit bij een andere motor. Fietst u bijvoorbeeld vaak in heuvelachtig gebied, kies dan liever voor een ander systeem.

E-Motion motors worden in elk geval gebruikt bij elektrische fietsen van Sparta en Batavus. Met name het eerstgenoemde merk heeft veel modellen e-bikes met E-Motion of E-Motion Smart. Voorbeelden hiervan zijn de Sparta R5T-E Ltd Belt, Sparta Amazone 4 Life F7-E Smart, Sparta R5-E, R5-E LTD 500 Wh, R5T-E Ltd, F8-E, F8-E LTD, Pick-Up Country Smart, Pick-Up Trend, F7-E Smart, Mojo F7-E, Pick-Up DeLuxe Smart Ltd 400 Wh, Pick-Up DeLuxe Smart, Pick-Up F3-E Ltd Smart 400 Wh, Regular Smart Ltd 400 Wh, Regular Smart en de Marathon LTD 300 Wh. Daarnaast zijn er van Batavus de CNCTD. E-go Smart, de Genova E-go, Monaco E-go, Wayz E-go voorwielmotor en de Batavus X-posure E-go Deluxe.

 

Accu's voor E-Motion e-bike aandrijfsysteem

 

Rotatiesensor
Kenmerkend voor een fiets met E-motion-technologie is onder andere de nauwkeurige rotatiesensor. Deze registreert de trapfrequentie in plaats van de trapkracht en maakt de link met de gekozen ondersteuningsstand. Bij een hoge stand krijgt de fietser veel ondersteuning ook zónder veel kracht bij het trappen te zetten. Hierdoor reageert het systeem bijvoorbeeld snel bij het optrekken en verloopt het accelereren geleidelijk en daarmee soepel.

E-Motion accu's en capaciteit
Alle modellen van Sparta met het E-motion-systeem zijn uitgerust met accu-keuze tot 500 Wh. Sparta heeft elektrische fietsen met E-motion waarbij de accu onder de achterdrager zit of in het frame. In beide gevallen is de accu uitneembaar. Ook de Batavus fietsen met E-Motions hebben een uitneembare accu. De aandrijfkracht van deze e-bike motoren uitgedrukt in Nm is bij het voorwiel meestal 25. Nm is de afkorting van newtonmeter en geeft bij een e-bike, kort gezegd, de kracht aan van de gemotoriseerde trapondersteuning. In jargon ook wel de 'koppel' genoemd.

Accu voor merken e-bike met E-Motion-motor
Er zijn als gezegd meerdere merken die elektrische fietsen ontwikkelen en fabriceren met een E-Motion systeem als motor: in elk geval e-bikes van Sparta en Batavus. Misschien zit uw merk elektrische fiets hier ook tussen. In dat geval bent u mogelijk op zoek naar een vervangende fietsaccu voor E-Motion. Klik op voorgaande link en zie de originele en compatibel fietsaccu's voor dit merk motor.

Accu-informatie in woord en beeld
Er zijn fietsaccu's voor E-Motions van het B-type, C-type, D-type en E-type. Er zijn accu's voor uiteenlopende behoefte aan capaciteit. De accu's zitten meestal bij de bagagedrager, maar ook bij het frame. Elke accu in deze shop is voorzien van duidelijke foto's, toelichting en specificaties. Twijfelt u toch of u de juiste accu voor uw E-Motion systeem voor u heeft? Neem dan - voor direct antwoord zonder verplichtingen - contact met ons op via 0251-748741 of [email protected]


>>> Fietsaccu's ter vervanging van de verouderde, originele accu's voor een E-Motion-systeem vindt u op Fietsaccus.nl.