Ecomo accu

Een nieuwe Ecomo accu is er voor een e-bike van Cortina. Een accu voor een Ecomo elektrische fietsmotor is een batterij voor een voorwielmotor. Lees hier over een nieuwe accu voor uw e-bike met dit type motor. Wat is het Ecomo systeem van Cortina? En welke originele en compatibel vervangende Ecomo accu's zijn er te verkrijgen?

Het Ecomo systeem is er dus alleen voor vóórop. Ecomo voorwiel motoren worden gebruikt bij in elk geval deze Cortina elektrische fiets-modellen: de Cortina E-YOYA, E-U5 Transport, E-U4 Transport, E-Roots en E-Roots Transport. Concreet gaat het om de Cortina E-U4 Denim damesfiets, Cortina E-YOYA damesfiets, Cortina E-YOYA Plus damesfiets, E-U4 Transport RAW damesfiets, E-Roots Transport damesfiets, E-U4 Transport RAW herenfiets, E-Roots damesfiets, E-U4 Transport damesfiets en E-U4 Transport herenfiets.

Ecomo accu kopen

Vooral voor in de stad
De Ecomo motor bij het voorwiel heeft een newtonmeter van 15 Nm, de eenheid waarin de trekkracht of aandrijfkracht wordt gemeten en aangeduid. Met name e-bike middenmotors bieden meer ondersteunende kracht, en ook voor een voorwielmotor is 15 Nm niet uitdrukkelijk hoog. Deze Cortina fietsen zijn dan ook vooral geschikt voor bijvoorbeeld dagelijkse ritjes in de stad. Of op andere plaatsen zonder veel verloop in hoogte en waar niet aan een stuk door lange afstanden moeten worden afgelegd. Voor off-road, door weer en wind in de polder en ander intensief gebruik is een andere motor weer beter geschikt. Maar de voordelen van een Ecomo accu zijn er natuurlijk ook. Namelijk onder andere de zeer stille motor en de mogelijkheid van een zeer ruim aantal ondersteuningsstanden. Dit laatste betreft als het ware veel tussenliggende 'versnellingen', zodat de snelheid zeer secuur kan worden afgestemd. De maximum snelheid van dit type e-bike is overigens 25 kilometer per uur.

Ecomo Accu L, XL, XXL en méér
Daarnaast zijn e-bikes met deze motor voordelig in prijs. Wat betreft de accu's (24V, 36V) is er een keus uit capaciteit van 200 tot aan 500 Wh, met tussenliggende varianten van 300 Wh en 400 Wh. Er zijn onder andere de accu's L, XL en XXL, de Ecomo 300, Ecomo 400 en Ecomo 500.

 

 

Fietsaccu e-bike motor Ecomo

 

Accu voor Ecomo
Er is dus één merk dat elektrische fietsen ontwikkelt en fabriceert met het Ecomo-motorsysteem: Cortina. Zie hierboven de opsomming om welke e-bike modellen het gaat. Misschien heeft u wel één van genoemde fietsen en is de accu aan vervangen toe. Zoekt u een nieuwe fietsaccu voor Ecomo, klik dan op voorgaande link en zie de originele en compatibel fietsaccu's voor deze fietsmotor. Elke accu in deze shop is voorzien van duidelijke foto's, toelichting en specificaties. Twijfelt u toch of u de juiste accu voor uw Ecomo systeem op het oog heeft? Neem dan - voor direct antwoord zonder verplichtingen - contact met ons op via 0251-748741 of [email protected]


>>> Fietsaccu's ter vervanging van de verouderde, originele accu's voor het Ecomo-systeem vindt u op Fietsaccus.nl.