Fietsaccu reviseren

Uw fietsaccu reviseren, of beter gezegd: laten reviseren? Hoe werkt dat? Wanneer kiest u voor reviseren van de e-bike batterij in plaats van deze te vervangen? Als u de accu van de elektrische fiets wilt herstellen, hoe werkt dat dan? Hoe lang duurt reviseren? Wat kost revisie en wat zijn de verdere mogelijkheden?

Wij bieden geen revisies meer aan omdat de resultaten hiervan helaas vaak tegenvallen. We adviseren u om een nieuwe fietsaccu te kopen om teleurstellingen te voorkomen. 

Als eerste wilt u vast weten wat in uw geval het beste is, zodra de actieradius aanzienlijk afneemt en de accu niet goed meer laadt: revisie of liever een nieuwe kopen en de fietsaccu vervangen. De informatie via voorgaande link helpt u uw keus te maken. Soms is het overigens simpelweg noodzakelijk om te repareren, bijvoorbeeld als het type accu te oud is en er géén nieuwe meer van is. In andere gevallen is het kopen van een nieuwe accu vaak economisch gezien voordeliger, of noodzakelijk omdat er (ook) iets mis is met de elektronica. Bij revisie is namelijk géén sprake van reparatie van het bij de elektrische fiets behorende Batterij Management Systeem (BMS).

 

  Accu fiets revisie

 

Kiest u ervoor de fietsaccu te reviseren?
In dit artikel gaan we uit echter van de keuze voor het reviseren van de batterij. Een tip voorafgaand aan nadere uitleg: zorg dat u zeker weet dat het probleem van een ogenschijnlijk verouderde accu niet ligt aan de kant van de fietsacculader! In het voornoemde artikel leest u eveneens hoe u dit eenvoudig controleert.

Wat gebeurt er bij het repareren van een fietsaccu?
Bij revisie van een e-bike accu worden de accucellen vervangen door nieuwe cellen. Via Fietsaccus.nl heeft u daarbij de garantie op nieuwe cellen van A-kwaliteit. Deze batterijcellen zijn uiteraard voor het blote oog niet te zien, want ze bevinden zich in de behuizing van de accu. Deze behuizing blijft ook na revisie gewoon dienst doen, want daar is meestal nog niks mis mee. Dit hergebruik is duurzaam en dat is ten opzichte van het vervangen van de accu zeker een pre. Feitelijk worden de verouderde energiecellen vervangen, terwijl de rest van de accu nog een flinke tijd mee kan gaan.

Accuherstel is specialistisch werk
Het vervangen en daarmee het herstellen van de batterijcellen gebeurt door een specialist. Deze zorgt onder andere voor het op de juiste manier weer verbinden van de nieuwe energiecellen met de printplaat. Hij of zij gaat hierbij zorgvuldig en netjes te werk; een voorwaarde bij dit precisiewerk.

De praktische kant voor als u uw e-bike batterij wilt repareren
Fietsaccus.nl is gestopt met het aanbieden van revisies. Het blijkt helaas te vaak dat revisies niet leiden tot de gewenste resultaten. Het beste is en blijft gewoon de accu te vervangen. We blijven wel vervangende fietsaccu's aanbieden op de site.

Fietsaccu reviseren

 

Cellen van dezelfde kwaliteit of nóg beter
Deze cellen zijn minimaal van dezelfde kracht als de oude, maar desgewenst kunt u ook kiezen voor nog sterkere energiecellen. Kiest u voor het eerste, dan krijgt u de oorspronkelijke actieradius weer terug. Kiest u voor het tweede, dan vergroot u zelfs de afstand die u kunt rijden met een volle batterij ten opzichte van wat u gewend was.

Fietsaccu retour voor tweede leven
Wij bieden geen revisies meer aan omdat de resultaten hiervan helaas vaak tegenvallen. We adviseren u om een nieuwe fietsaccu te kopen om teleurstellingen te voorkomen. 


Zie ook: Fietsaccu vervangen, hoe werkt dat?