Fietsaccu vervangen

Een fietsaccu vervangen. Hoe werkt dat? Wilt of moet u een nieuwe accu voor de e-bike kopen, meestal omdat de batterij verouderd is, waar moet u dan zijn? Hoe vindt u zo snel mogelijk de juiste accu? Welke prijzen kunt u verwachten? Welke fietsaccu's zijn er en wat zijn voor uw elektrische fiets de opties? Hoe snel gaat dat, een nieuwe accu kopen, ontvangen en plaatsen op uw e-bike, waarna u weer verder kunt?

Fietsaccu vervangen

De volgende stappen kunt u hiervoor doorlopen.

- Een logische beginvraag is: moet u wel een nieuwe kopen, of is reviseren van de fietsaccu ook een mogelijkheid? En zo ja, wat zijn de voordelen en nadelen van het één ten opzichte van het ander?

>>> Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar deze uitleg: Fietsaccu reviseren of vervangen?

- Wees er trouwens ook zeker van dat het niet toevallig ligt aan de lader van de fietsaccu!

Op deze plaats gaan we uit van de keuze voor het vervangen van de fietsaccu. In andere woorden, dat het in uw geval beter is om voor uw e-bike een nieuwe accu te kopen. Die keuze kan, kort gezegd, gebaseerd zijn op economisch voordeel. Want een nieuwe accu voor de fiets kost weliswaar aanvankelijk iets meer, maar biedt jarenlang garantie op een goede werking, met volledige benutting van de batterij-capaciteit.

Gaat u de accu vervangen? Bekijk dan eerst goed wat u nu qua e-bike al heeft. Het merk e-bike* is vast al bekend, evenals het merk van de trapondersteunende motor**. Ook zult u vast al weten of het gaat om een accu voor een middenmotor, voorwielmotor of achterwiel aandrijvende motor. Net als de plaats van de accu: zit deze op het frame - vast of uitneembaar - of bij de bagagedrager of in de kettingkast?

Maar houdt ook de gegevens bij de hand van de accu zelf: welke capaciteit heeft deze uitgedrukt in Ah? En welke spanning uitgedrukt in volt (V)? Goed om te weten bij uw selectie: de totale actieradius (hoe ver u kunt rijden met een volle batterij) wordt bij een nieuwe accu voor de e-bike uitgedrukt in Wh (watt uur). Dit is in feite de uitkomst van de keersom Ah x V. Het Wh-getal staat bij elke nieuwe accu vermeld.

Accu fiets vervangen

Daarnaast is het typenummer van de te vervangen accu van belang, ofwel de precieze 'naam' van de accu. Ook is het handig nog even voor ogen te hebben om welke aansluiting voor de lader het gaat. Het betreft dan meestal het aantal pinnetjes. Met deze gegevens bij de hand, is het vinden van de juiste vervangende accu eenvoudig, mits natuurlijk de winkel of de online fietsaccu-shop deze in aanbod heeft. Een shop met goede, gedetailleerde afbeeldingen van de fietsaccu's maakt het daarbij nog gemakkelijker. In veel gevallen is het namelijk zo dat de vorm en het verdere uiterlijk al bijna alles zegt!

Natuurlijk moet u echter wel honderd procent zeker zijn vóór over te gaan tot aankoop. Met de hiervoor genoemde eigenschappen en gegevens bij de hand, kunt u bij een goede en erkende webwinkel voor fietsaccu's eenvoudig de accu voor uw e-bike zoeken én vinden. Dat kan dan op meerdere manieren. Zo kunt u selecteren op het merk van de elektrische fiets en vervolgens verder scrollen. Een andere mogelijkheid is filteren via het merk van het aandrijvende e-bike motorsysteem.

Ook door te zoeken op voltage, op het soort accu voor de fiets (lithium, overig?), op de plek van de accu op uw e-bike en op het type aansluiting komt u in een gespecialiseerde webshop snel terecht bij het gefilterde overzicht met daarin de voor u goede accu. Deze herkent u vervolgens snel aan de afbeeldingen en de specificaties die erbij vermeld staan. In sommige gevallen kunt u dan nog kiezen voor een originele fietsaccu of een compatibel exemplaar van een gespecialiseerde fietsaccu-fabrikant.

Vergelijk vervolgens de prijzen in combinatie met de betrouwbaarheid van de shops die uw nieuwe e-bike fietsaccu aanbieden. De prijs van een nieuwe fietsbatterij verschilt sterk per soort accu, waarbij voor een belangrijk deel het vermogen een bepalende rol speelt. Nieuwe fietsaccu's zijn er vanaf ongeveer in de 200 euro tot meer dan 800 euro. Een gemiddelde accu kost, grofweg, rond de 500 euro. Kijk ook naar de snelheid van verzenden, zodat u niet dagen- of wekenlang hoeft te wachten maar de volgende dag al gewoon weer uw e-bike op kunt. Om precies te zijn: op de elektrische fiets op de gewenste snelheid, met weer het vertrouwde gemak van probleemloos, volledig opladen en met de geruststellende zekerheid van het hebben van een optimale actieradius.

Uiteraard kan het zijn dat u toch nog twijfelt over een accu of dat u niet direct de juiste lijkt te vinden. Zie in dat geval de contactgegevens van deze site en stel geheel vrijblijvend uw vraag voor een snel antwoord.

 


* Het merk e-bike kan bijvoorbeeld zijn:
Achielle, Alba, Apache, Atala, Azor Bike, Bakfiets, Batavus, Bergamont, Beaufort, BHEmotion, Bianchi, Bosch, Breezer, Brinckers, Brinke, BSP, Bulls, Butchers & Bicycles, Cannondale, Centurion, Conway, Corratec, Cortina, Crescent, Cresta, Cube, Dancelli, DBS, Definitive, Diamant, Diamond, Drössiger, Dutch id, EBIKE, Electra, Flanders, Flyer, Focus, Fuji, Gazelle, Gepida, Ghost, Giant, Gitane, Granville, Gudereit, Haibike, Hercules, HP Velotechnik, i:SY, Ibex, Kalkhoff, Kettler, Koga, Kreidler, KTM, Lapierre, Lombardo, Matra, Merida, Mondraker, Moustache, Orbea, Oxford, Pegasus, Peugeot, Popal, Puch, Raleigh, Riese & Müller, Rixe, Rose, Scott, Simplon, Sinus, Solex, Sparta, Stella, Stevens, Sundvall, Tern, Thompson, Trek, Univega, Velo de Ville, Venturelli, Victesse, VICTORIA, Viper, Wanderer, Whistle, Winora en Zemo.


** Het merk e-bike motorsysteem kan bijvoorbeeld zijn:
Shimano Steps, Bafang, Bosch, Ecomo, E-Motion, ION, Gazelle Innergy, Impulse, TranzX, Yamaha
of Panasonic.