Garantie fietsaccu & fietsacculader

Stel, uw fietsaccu lijkt het niet meer te doen. Heel vervelend. Is de fietsaccu inderdaad kapot, dan kunt u binnen de gestelde voorwaarden rekenen op garantie. Hetzelfde geldt voor de fietsacculader. Lijkt deze defect te zijn dan kunt u kijken of u aanspraak kunt maken op vergoeding of vervanging, binnen de garantietermijn en de gestelde voorwaarden.

Echter, neem allereerst het volgende advies ter harte. Om zeker te zijn van uw zaak: kijk eerst of de fietsaccu dan wel de fietsacculader daadwerkelijk defect is!

In veel gevallen blijkt namelijk dat niet de fietsacculader stuk is, maar de fietsaccu. Of juist andersom. Als de fietsaccu slecht of kapot is, zal ook de lader niet meer dienst lijken te doen. En als de fietsacculader niet meer naar behoren functioneert, dan kunt u ten onrechte denken dat het de fietsaccu is waar het aan schort.  

Wat te doen als de fietsaccu of fietsacculader stuk is?
Lees eerst bovenstaand én onderstaand advies. Is het een processor-gestuurde acculader (slimme automatische fietslader) dan kan het ook zijn dat het laden niet start als de accu onder een bepaald minimum voltage komt.

Wanneer is een fietsaccu kapot?
Een fietsaccu is kapot als deze te diep ontladen is. De cellen van de batterij hebben dan (deels) het loodje gelegd en betreffende cellen zijn niet meer te repareren. Ook kan er bijvoorbeeld kortsluiting zijn ontstaan in een accucel. Sommige acculaders voor de e-bike geven een error-melding, ofwel aanduiding dat de accu kapot is. Meestal via een rood knipperend led-lichtje. Er zijn echter ook veel fietsacculaders zónder zo'n indicatie. De lader zal op dat moment simpelweg niets meer doen, terwijl het ongemerkt aan de accu ligt. Dit kan verwarrend zijn, waarbij u geneigd bent te denken dat het de lader is die stuk is.

"Hoe weet ik of de fietsaccu stuk is of dat de lader van de fietsaccu stuk is?"
Denkt u dat het ligt aan de fietslader? Sluit deze e-bike lader dan aan op een e-bike accu waarvan u zeker weet dat deze goed is. Dit moet overigens wel gaan om precies dezelfde soort fietsaccu, of mogelijk een andere accu waarvoor de lader zéker geschikt is. Let daarbij op: ook als de lader qua aansluiting en aantal polen past, is het nog niet gezegd dat dit een voor de accu passende lader is. Let sowieso op het voltage en het juiste type fietsaccu (Ni-MH, Ni-Cd, Li-on, LiFePO4), maar nog beter: kijk in de handleiding van de fietsacculader of het type accu / elektrische fiets specifiek bij naam genoemd is.

Werkt de fietsacculader wel op de in werking zijnde batterij, dan is het helaas alleszins waarschijnlijk dat uw eigen fietsbatterij kapot is. In dit geval kunt u op Fietsaccus.nl terecht voor het kopen van een nieuwe, vervangende accu voor uw elektrische fiets (of speed e-bike / pedelec). Werkt de fietsacculader níet op de goede fietsbatterij, dan ligt het voor de hand dat het aan de lader ligt. Ook voor het kopen van een nieuwe lader voor de elektrische fiets (of speed e-bike / pedelec) kunt u op deze site terecht.

Kapotte accu reviseren (repareren) of vervangen?
Als uw fietsaccu het niet meer doet, is deze dan nog te reviseren of is een nieuwe fietsaccu kopen een (in economisch opzicht) beter idee? Een herstelde fietsaccu zal in elk geval nooit meer zo goed worden als toen u 'm nieuw kocht. Een toelichting met advies over reviseren of vervangen, leest u in dit gelijknamige artikel: 'Fietsaccu reviseren of vervangen?'.

Fietsaccu of fietsacculader stuk? Spreek dan uw (eventuele) garantie aan
Is uw fietsaccu of fietsacculader inderdaad defect en heeft u uw accu of lader aangekocht op Fietsaccus.nl, neem dan contact op voor verdere afhandeling! Wij helpen u graag en zo snel mogelijk weer op weg!

Hoe handelt Fietsaccus.nl de garantie verder af?
Als blijkt dat het product stuk is gegaan binnen de garantieperiode, zullen we u een verzendzegel mailen waarmee u de fietslader gratis op kunt sturen voor retour, reparatie of vervanging. Opsturen gebeurt meestal naar de importeur of groothandel. Of in sommige situaties naar ons of naar een servicepunt van het betreffende merk acculader. Als u belt, bepalen we op basis van het product waar u deze naartoe kunt sturen. Verzending is voor u altijd gratis.

Fietsaccu of -lader nooit zomaar terugsturen!
Let op: stuur een lader of product nooit zomaar terug naar ons. Het product wordt namelijk niet door ons bekeken, gerepareerd of vervangen. Als u de lader eerst naar ons stuurt, vertraagt u daarmee het verzendproces enorm. Ook kunnen wij deze extra kosten niet zomaar vergoeden.

Garantietermijnen en -voorwaarden van de door ons aangeboden acculaders en producten
In het overzicht hieronder vindt u de garantieperioden per merk, en soms ook per product. Een garantietermijn gaat altijd gepaard met enkele garantievoorwaarden. Zo geldt garantie doorgaans niet als de lader zichtbare (val)schade heeft of als er sprake is van buitensporige slijtage.

E-Bike Vision
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor E-Bike Vision producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende E-Bike Vision lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke E-Bike Vision fietsacculader.

Volgt!


Cellpower
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor Cellpower producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende Cellpower lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke Cellpower fietsacculader.

Volgt!

 

MDA
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor MDA producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende MDA lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke MDA fietsacculader.

Volgt!

 

METCO
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor METCO producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende METCO lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke METCO fietsacculader.

Volgt!

 

Phylion
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor Phylion producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende Phylion lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke Phylion fietsacculader.


Volgt!

 

Sans
Klik hier voor een overzicht van de garantieperioden voor Sans producten. Deze garantietermijn is altijd afhankelijk van bepaalde voorwaarden. De garantievoorwaarden staan in de handleiding van de desbetreffende Sans lader vermeld. Hieronder staat een ingekort voorbeeld van de garantievoorwaarden voor een specifieke Sans fietsacculader.


Volgt!