Helm voor de (speed) e-bike

Een fietshelm voor de e-bike is vaak geen keus, maar een must. Voor een speed e-bike, een elektrische fiets die snelheden haalt tot 45 kilometer per uur, is het dragen van een fietshelm zelfs verplicht en natuurlijk niet voor niets. Speed Pedelec helmen zijn echter behalve veilig óók flitsend qua design. Bovendien is er zeer veel aandacht voor een prettige pasvorm.

 

E-bike helm kopen

 

De wettelijke verplichting om op een Speed Pedelec een helm te dragen, is er sinds januari 2017. Zo'n helm moet vanzelfsprekend aan diverse eisen voldoen om het stempel 'wettelijk goedgekeurde fietshelm' te mogen dragen. Een (high) speed e-bike die genoemde maximum snelheid haalt van 45 km/uur staat voor de wet in veel opzichten ook gelijk aan een scooter of brommer. Formeel onder de 'bromfiets'.

Verstandig voor op elke e-bike
Maar ook voor de 'gewone' elektrische fiets waarmee onder meer in Nederland steeds meer ongelukken gebeuren, is het dragen van een fietshelm een verstandige zet. Ook de snelheid van e-bikes die 'begrensd' zijn tot 25 kilometer per uur wordt door medeweggebruikers vaak onderschat - u heeft er indien u een e-bike bezitter bent, hoogstwaarschijnlijk ook zelf al een vervelende ervaring mee.

Wettelijke eisen aan de fietshelm
Eén van de eisen waaraan berijders van high speed e-bikes moeten voldoen, is dat hun helm het NTA 8776 keurmerk draagt. Dit geeft onder andere de garantie op een bovengemiddelde bescherming bij de slaap en de nek voor bij hogere snelheden. Sommige fietshelmen gaan nog een stapje verder en hebben een extra schok-absorptielaag. Veel fietshelmen voor volwassenen zijn ook voorzien van reflectie of soms zelfs van een achterlicht, in het kader van 'beter voorkomen...'.

Trendy e-bike helmen
Fietshelmen zijn verder in de ogen van velen eigenlijk ook gewoon een catchy fietsaccessoire, die de snelheid en stoerheid van het e-biken op hoog tempo kracht bijzet. Van een 'noodzakelijk kwaad' is meestal geen sprake. Hoe trendy en flitsend fietshelmen voor de e-bike kunnen zijn, is te zien aan het aanbod op deze site Fietsaccus.nl. De diverse speciaal door deze webshop gemaakte foto's maken het in een oogopslag al duidelijk.

Sport
Bekende fietsfabrikanten maken er een sport van om te spelen met kleur en/of een gestroomlijnd ontwerp. Daarbij is er naast het oog voor sportiviteit minstens zoveel aandacht voor dat andere onmisbare element: comfort. Want sportief voortbewegen op de e-bike kan alléén als de helm ook echt lekker zit.

Fietshelm e-bike

Precisie bij veel onderdelen van de helm
Een pedelec helm is vaak een resultaat van uitgekiende ontwikkeling van de pasvorm. Samen met het zorgvuldig bepalen van de hoofdomtrek door uzelf en een precisie afstelsysteem van de helm, dragen ook de soft paddings, zachte riempjes en niet-in-de-weg zittende sluitsystemen bij aan een prettige rit. Net als bijvoorbeeld de mogelijkheid om onderweg gemakkelijk met één hand het verstelbare riempje te kunnen bedienen. Andere belangrijke elementen zijn voldoende ventilatie, een laag gewicht en de aanwezigheid van insectengaas, net als bij sommige helmen extra accessoires zoals een regenkapje en/of een afneembaar vizier.

Kies de fietshelm die u letterlijk en figuurlijk past
Neem desgewenst een kijkje in het assortiment fietshelmen op deze site. Ze zijn er van goedkoper tot iets duurder - van (nog) hogere kwaliteit, met altijd een stevige basisveiligheid. Natuurlijk zijn deze design helmen voor de (speed) e-bike er in verschillende maten, zodat er (ook) altijd één op úw hoofd past.