Hoes accu elektrische fiets

Een accuhoes is zo'n gek idee nog niet voor het beschermen van de elektrische fiets batterij. Een hoes voor de e-bike accu beschermt tegen beschadiging en, onder andere, tegen kou.

Een elektrische fiets is een behoorlijke uitgave. En belangrijke componenten van de prijs van een e-bike zijn de kosten van de motor én die van de accu. De accu moet liefst zo lang mogelijk meegaan, om daarmee zo lang mogelijk de (op den duur onvermijdelijke) kosten uit te stellen voor reviseren of voor het kopen van een nieuwe. Daarnaast is een goed onderhouden e-bike batterij belangrijk voor het soepel kunnen opladen én voor een zo groot mogelijke actieradius.

Houd de accu op kamertemperatuur
Dit onderhoud bestaat voor een wezenlijk deel uit het warm houden van de accu. Deze moet ook weer niet te heet worden natuurlijk, want dat is voor de batterij van de elektrische fiets uit den boze. Funest is echter ook blootstelling aan sterke kou. Houd de accu daarom zoveel mogelijk op (ongeveer) kamertemperatuur. In de winter en zeker wanneer het vriest vergt dit best een uitdaging. Maar lukt dit, dan is dit én beduidend beter voor de accu-levensduur én een volle accu raakt op deze manier een heel stuk minder snel leeg.

Hoes voor accu e-bike

 

Winterstalling elektrische fiets
Vooral temperaturen onder nul zijn schadelijk. Het is een technisch verhaal, maar dat heeft onder andere te maken met de vorming van condens. Zeker bij het stallen van de elektrische fiets in de winter en al helemáál als dat niet gebeurt in een goed geïsoleerde garage, verdient het op temperatuur houden van de accu extra aandacht. Net als het regelmatig bijladen. In ons artikel Fietsaccu onderhouden leest u nog veel meer over dit onderwerp. 

Hoe beschermt u de accu van de fiets tegen vrieskou?
Een hoes voor de e-bike accu is logischerwijs een veel verkochte fietsaccessoire. Hiermee houdt u de batterij zowel droog als warm. En mocht er eens iemand te dicht langs uw e-bike lopen met iets scherps in of aan de jas? Of zorgen regen en modder ervoor dat u de accu niet graag uit de e-bike neemt om 'm thuis op te laden? Dan heeft zo'n accuhoes ook in dat opzicht een beschermende werking.


>>> Tip:
gebruik een accu cover niet als het té warm dreigt te worden. Vanaf zo'n 15 graden Celsius gebruikt u beter géén hoes.


Accuhoes Bosch en andere e-bike accuhoezen

Er zijn meerdere soorten accuhoezen. In deze webshop vindt u bijvoorbeeld een accuhoes voor Bosch en andere covers. Variërend van een hoes voor een frame accu tot een hoes voor een bagagedrager accu. Het stevig bevestigen van zo'n hoes op de accu van de elektrische fiets gebeurt meestal simpel met een plakstrip en/of klittenband strip. De hoes is er ook weer makkelijk af te halen. Eveneens handig bij een goede accuhoes is dat de laadstatus gewoon leesbaar blijft, in veel gevallen door het gebruik van neopreen gaatjes op die plek. Dit geldt doorgaans in elk geval voor de originele accu's waarvoor de hoes is gemaakt.

Zie de pagina met accessoires voor fietsaccu's door te klikken op de link hierboven, waar u onder andere de accuhoezen vindt.