Panasonic accu

Stel, u heeft een Panasonic accu voor uw elektrische fiets nodig. Dan zal het waarschijnlijk gaan om een nieuwe batterij voor een e-bike van Gazelle. Zoals de Gazelle Orange C7+ HFP, de Orange C8 HFP of de Miss Grace C7 HFP, met voorwielmotor. Lees hier over een nieuwe accu voor uw fiets met Panasonic systeem. Met uitleg over dit aandrijfsysteem en verwijzing naar bijbehorende originele en compatibel Panasonic accu's.

De Panasonic motor voor de e-bike is in Nederland meestal een voorwielmotor (voornaafmotor), al ontwikkelt en produceert dit merk ook middenmotors. Gazelle is in Nederland de enige echt bekende e-bike fabrikant die een trapondersteunende motor van Panasonic gebruikt. Bij in elk geval de genoemde modellen Gazelle Orange C7+ HFP, Orange C8 HFP en Miss Grace C7 HFP; met de motor verwerkt in het voorwiel.

Accu voor Panasonic e-bike systeem

Panasonic middenmotor
Zowel de middenmotor als de voornaafmotor van Panasonic zijn erg compact, naast erg stil. De middenmotor heeft een maximale koppel van 90 Nm (zie verderop voor uitleg) en dat is meer dan het geval kan zijn bij een aandrijfsysteem vóórop. Voor heuvelachtig gebied biedt een middenmotor meer mogelijkheden. De balans komt qua gewicht bij een middenmotor sterk overeen met een normale fiets. Ook het zwaartepunt op die positie draagt bij aan die balans, met als resultaat stabiel rijgedrag.

Panasonic voorwielmotor
De Panasonic voorwielmotor is dusdanig compact dat de Gazelle HF modellen die voorzien zijn van dit systeem, erg lijken op een gewone fiets. Een ander voordeel van de e-bike motor op deze plek, is dat deze én mooi is weggewerkt én dat fietsen óók makkelijk gaat zonder gebruik te maken van de trapondersteuning. Elektrische fietsen met deze voornaafmotor zijn geruisloos en zijn ideaal voor een natuurlijk aanvoelende rijstijl. Ook voor de buitenwacht lijkt het net of u níet heeft plaatsgenomen op een elektrische fiets. Kortom, deze motor past goed bij een e-bike die goed is voor het regelmatig benutten van ondersteuning bij het fietsen, maar dan zónder op te vallen.

Accu voor Panasonic e-bike systeem
Voor een Gazelle e-bike met voorwielmotor van Panasonic voorwielmotor zijn er vier originele accu’s. Gazelle benoemt deze als brons, zilver, goud en platina. De verschillen zitten 'm in de capaciteit en de daarbij horende actieradius. De zogeheten koppel van deze Panasonic motoren is 30 Nm. Dit staat voor newtonmeter en heeft betrekking op het niveau van de trapondersteunende kracht. De accu voor een Panasonic voorwielmotor zal meestal een plek hebben bij het frame, en is al dan niet vast of uitneembaar. Er zijn onder andere Panasonic fietsaccu's met 26 volt en 36 volt.

Zoekt u een vervangende fietsaccu voor Panasonic? Klik op voorgaande link en zie de originele en compatibel fietsaccu's voor dit merk motor. Elke accu in deze shop is voorzien van duidelijke foto's, toelichting en specificaties. Mocht u toch twijfelen of u de juiste accu voor uw Panasonic-systeem voor u heeft, neem dan voor direct antwoord contact met ons op via 0251-748741 of [email protected] We helpen u, vrijblijvend, meteen verder!


>>> Fietsaccu's ter vervanging van de verouderde, originele accu's voor een Panasonic-systeem vindt u op Fietsaccus.nl.